Välkommen till en serie ”co-webinar” där vi tillsammans utforskar teknik och kultur för lärande samt hur vi får ledningens aktiva stöd.

Lärande och utveckling är nu allt mer i fokus. En accelererad digitalisering ställer allt högre krav på på snabb utveckling av nya förmågor – reskilling. Lärande har hamnat på ledningens agenda och allt fler höga chefer stöttar aktivt investeringar i lärande.

Samtidigt brottas många inom ”Lärande & utveckling” med få resurser, begränsat mandat, en kultur som inte prioriterar tid för lärande, ändrade preferenser för lärande och en digitalisering av lärande med mängder av ny teknik.

Det här är komplexa frågor som är svåra att navigera på egen hand. Min idé är att vi gör det tillsammans. Jag tror att det finns massor av erfarenheter hos dig och dina kollegor. Vad jag hör är också att ni vill samarbeta mer.

Vad kan vi lösa tillsammans?

Min idé är att vi genomför ett antal ”co-webinars” i höst. Tanken är att vi löser ett antal frågor tillsammans. Efter att ha frågat runt så är det här era viktigaste frågor i höst:

  • Hur utnyttjar vi all ny teknik inom lärande?
  • Hur bygger vi en kultur för lärande?
  • Hur får vi aktivt stöd från ledningen?

Jag tänker också att vi utvidgar webinaret med diskussioner före och efter i Microsoft Teams. Vad tror du om det?

En sak till. För att få till en miljö av tillit där vi kan dela erfarenheter så är våra co-webinar begränsat till dig som jobbar i utbildningsfunktionen, d.v.s. inte för leverantörer.

Kunskapsdelning i Teams

Så här tänker jag mig flödet:

  1. En vecka innan får ni tillgång till ett ”Team” där ni hittar tankeväckande läsning, videos och diskussionsfrågor.
  2. Ni påverkar webinaret genom att prioritera frågorna vi skall diskutera.
  3. På webinaret ger jag en kort bakgrund och best-practice inom temat.
  4. Större delen av tiden utbyter ni erfarenheter i grupper.
  5. Vi summerar och och skapar fortsatt diskussion på Teams-gruppen.

Tillfällena kommer att vara kostnadsfria.

Skulle det vara intressant för dig? Läs vidare om första tillfället nedan.

23 september:

Hur använder vi ny teknik inom lärande?

De senaste 5 åren har det skett en revolution av ny teknik inom lärande. Valen har blivit allt svårare. Skall vi välja stora system, typ Cornerstone som blivit ännu större och nu löser ALLT! Skall vi välja att plocka ihop ett ekosystem av användarvänliga och innovativa LXP, DAP, Mikro-plattformar etc. Hur ställer vi oss till Microsoft och deras satsningar på lärande? Kommer allt lärande flytta in i Teams?

Det handlar inte bara om vägval. Hur får vi tekniken att verkligen arbeta för våra medarbetare och inte bli ytterligare system att hantera. Hur skall vi inom ”Lärande & Utveckling” hantera tekniken? Kan vi tillräckligt? Hur skapar vi lärresor? Hur uppdaterar vi tekniken?

Frågorna är många. Delta på webinaret och red ut frågorna tillsammans med andra.

Välkommen till co-webinar den 23 september mellan 10.00-12.00. Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig.

Fler co-webinar i höst

4 november:

Hur bygger vi en kultur för lärande?

2 december:

Hur får vi aktivt stöd från ledningen?

Publicerat av Johan Skoglöf

Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.