Välkommen till en serie ”co-webinar” där vi tillsammans utforskar teknik och kultur för lärande samt hur vi får ledningens aktiva stöd.

Har du redan läst inledningen? Hoppa direkt till:

19 november – Hur bygger vi en kultur för lärande?

Lärande och utveckling är nu allt mer i fokus. En accelererad digitalisering ställer allt högre krav på på snabb utveckling av nya förmågor – reskilling. Lärande har hamnat på ledningens agenda och allt fler höga chefer stöttar aktivt investeringar i lärande.

Samtidigt brottas många inom ”Lärande & utveckling” med få resurser, begränsat mandat, en kultur som inte prioriterar tid för lärande, ändrade preferenser för lärande och en digitalisering av lärande med mängder av ny teknik.

Det här är komplexa frågor som är svåra att navigera på egen hand. Min idé är att vi gör det tillsammans. Jag tror att det finns massor av erfarenheter hos dig och dina kollegor. Vad jag hör är också att ni vill samarbeta mer.

Vad kan vi lösa tillsammans?

Så genomför vi ett co-webinar

Min idé är att vi genomför ett antal ”co-webinars” i höst. Tanken är att vi löser ett antal frågor tillsammans. Efter att ha frågat runt så är det här era viktigaste frågor i höst:

  • Hur utnyttjar vi all ny teknik inom lärande?
  • Hur bygger vi en kultur för lärande?
  • Hur får vi aktivt stöd från ledningen?

Jag tänker också att vi utvidgar webinaret med diskussioner före och efter i Microsoft Teams. Vad tror du om det?

En sak till. För att få till en miljö av tillit där vi kan dela erfarenheter så är våra co-webinar begränsat till dig som jobbar i utbildningsfunktionen, d.v.s. inte för leverantörer.

Kunskapsdelning i Teams

Så här tänker jag mig flödet:

  1. En vecka innan får ni tillgång till ett ”Team” där ni hittar tankeväckande läsning, videos och diskussionsfrågor.
  2. Ni påverkar webinaret genom att prioritera frågorna vi skall diskutera.
  3. På webinaret ger jag en kort bakgrund och best-practice inom temat.
  4. Större delen av tiden utbyter ni erfarenheter i grupper.
  5. Vi summerar och och skapar fortsatt diskussion på Teams-gruppen.

Tillfällena kommer att vara kostnadsfria.

Våra tillfällen

23 september – Hur använder vi ny teknik inom lärande

Den 23 september möttes vi för att diskutera ny teknik inom lärande. Titta gärna på inspelningen nedan:

19 november – Hur bygger vi en kultur för lärande?

19 november

Hur bygger vi en kultur för lärande?

Den 19 november mellan 10 och 12 (obs! ny tid)

På vårt förra co-webinar diskuterade vi den tsunami-våg av ny teknik som nu finns tillgänglig inom lärande. Vi konstaterande bl.a. att ny teknik ofta ställer högre krav på medarbetarens förmåga att lära.

Inför vi t.ex. ett LXP så räknar vi också med att medarbetaren själv lägger in de kompetenser och ämnen hen vill utveckla, skapar vanor att ofta läsa flödet, kan värdera och välja ut relevant innehåll och sedan omsätta till nya beteenden. Det är stor skillnad mot att gå in i ett klassrum och bli matad av läraren.

Enligt World Economic Forum kommer vi att behöva utöka tiden vi lägger på eget lärande från 30 minuter till 4-5 timmar i veckan. Samtidigt visar alla undersökningar att brist på tid är det stora hindret mot ett ökat eget lärande.

Det här kräver att vi arbetar med kulturen. Tid för lärande behöver vara lika värdefullt som arbete. Skall vi röra oss mot en lärande organisation behöver samarbete, experimenterande, risktagande, återkoppling, reflektion m.m. vara naturliga beteenden i organisationen.

Så hur utvecklar vi en kultur som stöttar lärande?

På det här co-webinaret diskuterar vi hur en lärande kultur byggs. Jag ger exempel, visar på forskning och verktyg att använda. Tillsammans delar vi erfarenheter från våra egna organisationer och framgångsrika exempel.

Läs mer om hur vi lägger upp våra co-webinar.

Vi ses den 19 november mellan 10 och 12. Anmäld dig redan nu:

Kommande tillfällen

2 december:

Hur får vi aktivt stöd från ledningen?

Publicerat av Johan Skoglöf

Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.