Microsoft Teams har blivit ett kraftfullt verktyg för lärande. Teams möjliggör lärande som sker i arbetet, drivs av medarbetare och med kraften av samarbete med andra.

På den här e-workouten använder du 3 timmar till att lära dig bygga utbildningar i Teams, skapa självstudiematerial i form av videos och frågor samt addera spännande interaktioner med appar som Kahoot, Quizlet, Freehand, m.m.

Med dig får du också guiden ”Digitalisera utbildningar”. 97 sidor fulla med tips och instruktioner.

På grund av försening av stora uppdateringar i Teams så flyttar jag e-workouten till januari. En ny uppdelning kommer också att ske mellan “leda webblektioner” och “utbildningar i Teams”. Både kommer bl.a. genomföras i Teams. Nya datum blir den 20 januari och 3 februari.

Varför är e-workouten viktig?

Microsoft 365 med framför allt Teams har ett allt större stöd för lärande. Enligt Josh Bersin utmanar nu Teams teknologier som LXP och LMS i att vara gränssnittet närmast medarbetarna. Microsoft satsar hårt på lärande och många leverantörer integrerar nu med Teams. Med e-workouten tar du ett stort steg i att utnyttja de möjligheterna.

 • Du skapar blandade program i en miljö där deltagarna redan arbetar.
 • Lärandet blir socialt med ett stort inslag av diskussion och kunskapsutbyte.
 • Produkterna i Microsoft 365/Teams är välkända för dina lärare och ämnesexperter. De kommer igång direkt med att skapa innehåll.

Det här kommer du att lära dig

Under 3 timmar får du lära dig och träna på att:

 • Lägga upp kurser och program med team, kanaler och flikar.
 • Skapa video med PowerPoint och Stream.
 • Bygga tester och interaktioner med Forms.
 • Facilitera engagemang och diskussion med inlägg i kanaler.
 • Utvärdera lärande och deltagande med Forms och Teams.
 • Lägga till appar som Kahoot, Quizlet, Freehand, TD Assignment m.fl för att skapa ytterligare interaktivitet.
 • Skapa en sömlös upplevelse mellan interaktionerna i ditt program och möten i Teams.

Ett intensivt träningspass

e-Workouten är utformad för att du snabbt skall höja din förmåga att skapa utbildningar i Teams:

 • Förberedelse – Ett antal videos förbereder dig för e-workouten. Du gör förberedelseuppgifter och tar (om du vill) fram en plan för utbildningen med mallen som ingår.
 • Pröva på – Under 3 timmar ger jag dig insikter och stöttar dig när du själv prövar att bygga med Microsoft 365/ Teams.
 • Dela kunskaper – Under e-workouten diskuterar du med andra och utbyter erfarenheter. Kunskapsdelningen fortsätter efter e-workouten.
 • Tillgång i 6 månader – Du får tillgång till “teamet” i 6 månader. Det ger dig en mall för hur du själv skall bygga din utbildning. Här finns också videos från e-workouten, bilderna, eboken, exempel-appar och möjlighet till kunskapsdelning med andra.
 • E-boken “Digitalisera utbildningar” – Till e-workouten hör också e-boken “Digitalisera utbildning”. 97 sidor fulla med insikter om digitalt lärande, pedagogik och instruktioner för hur du gör i Microsoft 365/ Teams.

Röster från tidigare e-workout

Fantastiskt nyttigt och insiktsfullt vad som kan göras i teams vs zoom och vilka målgrupperna är.

Christina Nordenadler, SEB

En mycket lärorik och givande e-workout som gav många insikter kring hur vi på ett bra, varierat och professonellt sätt kan bygga vidare på våra interna e-kurser och webbinarier

Lise Wiik, Kicks

Har er organisation Teams i övrigt och du har koll på grundläggande funktioner så fungerar Teams toppenbra att hålla utbildning i.

Camilla Ahlstedt, Växjö kommun

Vem är jag?

Jag heter Johan Skoglöf och är ansvarig för e-workouten. Jag har arbetat med lärande mer än 25 år. I min roll som konsult har jag både skapat och drivit många digitala utbildningar samt stöttat många stora organisationer att effektivisera sin utbildning, t.ex. Ericsson, Scania, Handelsbanken, SEB, Sandvik och H&M.

Under det senaste året har jag genomfört flera både kortare och längre utbildningar med Teams. Jag har också sammanställt erfarenheter, best-practice och nyheter i min blogg:

Har du en fråga? Skicka ett mail till johan.skoglof@learntech.se.

Höstens tillfällen

På grund av försening av stora uppdateringar i Teams så flyttar jag e-workouten till januari. En ny uppdelning kommer också att ske mellan “leda webblektioner” och “utbildningar i Teams”. Både kommer bl.a. genomföras i Teams. Nya datum blir den 20 januari och 3 februari.

Stötta interna ämnesexperter att bygga program

Har du behov av att stötta dina lärare internt? Jag kan då erbjuda ett separat tillfälle just för din organisation. Under 3 timmar får dina ämnesexperter träna på att bygga program med Microsoft 365/Teams.

Ett tillfälle kostar 29.000 kr och inkluderar då träning för upp till 20 lärare.

Skicka mig ett mail om du vill veta mer om hur du kan stötta dina lärare.

Publicerat av Johan Skoglöf

Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.