+46-708 742 461
johan.skoglof@futurelearn.se

Föredrag/ workshop – skapa en lärande organisation

Inspirera ditt team med en digital workshop!

Digitalisering gör att många organisationer genomgår ett stort kompetensskifte. Tillgång till nya nyckelkompetenser, ändrade sätt att lära och medarbetarnas förmåga att lära har blivit kritiska frågor för ledningen.

Med de senaste årens digitalisering har det också skett en revolution med ny teknik som stöttar och accelererar lärandet. Vi som arbetar med lärande behöver förstå hur vi kan möta utmaningarna och använda tekniken för att skapa fördelar för organisationen.

Inspirera och utmana ditt team och dina intressenter med en presentation eller workshop med fokus på vart utvecklingen är på väg, vilka utmaningar vi står inför och hur vi kan arbeta med att utveckla en lärande organisation.

Jag faciliterar med kunskap, inspiration och exempel på hur framgångsrika organisationer använder nya sätt att lära för att skapa konkurrensfördelar. Under workshopen utmanar jag gamla arbetssätt och hjälper dig att sätta lärande & utveckling på ledningens karta.

Exempel på vad vi går igenom igenom:

 • Utmaningarna – varför organisationer behöver agera nu.
 • Värdet – de vinster och fördelar som uppstår på vägen mot en agil lärande organisation.
 • Hur ni utvecklar en lärande kultur och ett ledarskap som uppmuntrar medarbetarnas motivation och förmåga till ständigt lärande.
 • Hur ni arbetar med att förbättra medarbetarnas förmåga att lära.
 • Exempel på hur ni kan flytta lärandet från klassrummet till ett kontinuerligt lärande i det dagliga arbetet.
 • En stor mängd exempel på ny teknik, var de passar in och hur de konkret kan accelerera lärandet.
 • En guide som visar stegen ni behöver ta från dagens utbildningsorganisation till en organisation där lärandet sker i arbetet.
 • Viktiga resurser och kompetenser som behövs i förändringsarbetet.
Exempel på bilder för ett 90 minuters föredrag – ladda hem PDF

Jag anpassar innehåll och längd efter ditt syfte och målgrupp. Grunden är ett föredrag som tar ca 90 minuter inklusive frågor. Ladda hem beskrivning. Beroende på ditt syfte och din målgrupp anpassar vi formen. Här är några vanliga exempel:

 • Orientering för ledningsgruppen (30 minuter) – Vi fokuserar på varför en satsning är viktig nu. Vad en lärande organisation innebär och vilka vinsterna är.
 • Intresseväckare för dina intressenter (1.5 – 2 timmar) – Föredrag enligt beskrivningen ovan med kortare frågestund/ diskussion.
 • Förändringsworkshop för ditt team (1/2 – 1 dag) – Workshop med ditt team. Vi blandar föredraget med reflektion över nuvarande situation och inspiration och idéer för era nästa steg.

Jag använder Microsoft Teams eller Zoom för digitala workshops, men kan också anpassa mig till er tekniska miljö. Med Teams blir workshops mycket interaktiva med whiteboards, grupprum, enkäter och flera sätt att dokumentera diskussioner och resultat.

Exempel på kunder där jag presenterat eller hållit workshop enligt ovan är SEB, Handelsbanken, Scania, Sandvik, IF, Folksam, Tele2, Tieto, Bonnier, Transportstyrelsen, Åklagarmyndigheten, Unionen, Vision, m.fl.

Är du intresserad? Skriv ditt mail nedan så tar jag kontakt med dig.Author: Johan Skoglöf
Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.