Om Johan

Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan Skoglöf en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

I en värld där utvecklingen går allt snabbare blir också förmågan till lärande allt viktigare. Livslängden på kunskaper blir allt kortare. Vi kan allt mindre vila på gamla kunskaper och färdigheter.

Min, din och organisationers konkurrenskraft ligger i att hela tiden lära av det vi gör, av omvärlden, av vårt professionella nätverk och omsätta till nya vinnande förmågor. Själv brinner jag för att arbeta med företag som vill ligga i framkant och utveckla en lärande organisation. 

De projekt jag hjälper till med sträcker sig från förstudier för att ta fram strategier och handlingsplaner till att införa olika nya förmågor hos organisationen som nya arbetssätt (t.ex. kurering, performance consulting, experience design), nya system (t.ex. Learning Experience Platforms), nya lärmetoder (t.ex. mikroärande) m.m.

Bland mina kunder finns företag som Ericsson, Saab, Scania, Volvo, Sandvik, SEB, Handelsbanken, ICA, HM men också mindre organisationer som SOS Alarm och CSN.

Beroende på behovet intar jag olika roller i mina uppdrag. Ibland som inspiratör genom ett föredrag eller en workshop. Många gånger som utredare eller rådgivare till en intern projektledare. Andra gånger som projektledare där jag tar ett helhetsansvar och ibland även som inhyrd chef för att säkerställa förändringen.

Jag tycker att bäst resultat nås genom att komplettera analysen av hur det ser ut på det aktuella företaget med erfarenheter från andra kunder och med den enorma kunskap som finns på internet. Det senare är anledning till att jag också skriver min blogg och håller webinar…för att få tolka och sammanfatta trenderna och det nya inom lärandet till vad som är praktiskt genomförbart.

Viktigast av allt är att det händer något. Att det blir en förändring. Att mina förslag och lösningar fungerar hos varje kund. Därför är det alltid min ambition att kunderna själva kan driva vidare och jag inte behövs längre.

 

 

View Johan Skoglöf's profile on LinkedIn