+46-708 742 461
johan.skoglof@futurelearn.se

Skapa insikterna

Skapa medvetande om varför ni behöver utvecklas till en lärande organisation

“En lärande organisation förvärvar ny kunskap och innoverar snabbt nog för att blomstra i en snabbt föränderlig omvärld.”

Peter Senge, The Fifth Discipline

I dagens snabbt föränderliga värld behöver alla företag bli lärande organisationer. Vi konkurrerar med hastigheten att lära.

De mest framgångsrika företagen vet redan det här!

Skapa medvetenhet om varför det är viktigt att utvecklas mot en lärande organisation och vad det är. Inspirera och engagera ditt team i hur det går till att utveckla en lärande organisation.

Jag kan hjälpa till att skapa medvetenhet och inspirera till förändring genom presentationer, workshops, webinar och min blogg

We need to go from “know it all” to “learn it all”.

Satya Nadella, CEO

Inspirera ditt team

Arrangera en workshop, en presentation eller ett webinar tillsammans med ditt team eller dina instressenter.

Presentation/webinar

Inspirera och utmana ditt team och dina intressenter med en presentation eller workshop med fokus på vart utvecklingen är på väg, vilka utmaningar vi står inför och hur vi kan arbeta med att utveckla en lärande organisation.

Läs mer »

Events

Jag arrangerar ofta egna webinar och deltar dessutom på events som andra arrangerar. Nedan kan du anmäla eller se inspelningar.

Ledarskapsdagarna i Halmstad (19/3 – 21)

Vår förmåga att ständigt lära är avgörande för att hänga med i dagens snabba utveckling och förbli anställningsbar. Men vad innebär egentligen lärförmåga? Hur gör medarbetaren (eller du själv) rent praktiskt? I videon berättar jag hur vi kan öka vår förmåga att lära av våra erfarenheter, av andra, av kunskapsflödet i omvärlden och av utbildningar. Jag beskriver också hur du som arbetar med lärande kan bidra och stötta medarbetarna

Läs mer »

Blogg

På min blogg skriver jag ofta om frågor som berör en lärande organisation. Nedan ser du några av mina senaste inlägg.

Lärande organisation

Skills del 2 – Så får du arbetet med skills att fungera

Vi behöver allt snabbare förstå vilka nya kompetenser som skall utvecklas och rekommendera relevant innehåll för medarbetares utveckling.

I den här artikel beskriver jag hur du praktiskt arbetar med kompetenshantering.

Hur du använder “Skill tech”, skapar en strategi, ett ramverk, skapar arbetssätten och organiserar arbetet. Jag blandar mina egna erfarenheter med de senaste trenderna och best-practice.

Läs mer »
Kompetenshantering

Skills del 1 – Behovet av nya förmågor och individanpassning

Vi behöver allt snabbare förstå vilka nya kompetenser som skall utvecklas och rekommendera relevant innehåll för medarbetares utveckling.

Arbete med kompetenser har historiskt varit något som tagit mycket resurser och gett relativt lite. Idag ser det annorlunda ut. Med “Skill Tech” automatiseras stora delar av arbetet samtidigt som resultatet blir mer relevant.

I artikeln beskriver vi hur arbetet med skills nu blir en central del för verksamheten.

Läs mer »
Lärande organisation

Bygg fundamentet för en lärande organisation – del 1

Med allt snabbare förändringar är det svårt för en traditionell utbildningsavdelning att hinna med. Många är heller inte organiserade för att driva nya gemensamma projekt inom lärande för t.ex. kultur eller digitalisering av lärandet. Fokus har varit att leverera kurser.

I den här första artikeln beskriver jag hur initiativet för lärande flyttas till verksamheten och hur L&D (utbildningsavdelningen) går från en roll att leverera kurser till att möjliggöra lärande i organisationen.

Läs mer »