+46-708 742 461
johan.skoglof@futurelearn.se

Skapa insikterna

Skapa medvetande om varför ni behöver utvecklas till en lärande organisation

“En lärande organisation förvärvar ny kunskap och innoverar snabbt nog för att blomstra i en snabbt föränderlig omvärld.”

Peter Senge, The Fifth Discipline

I dagens snabbt föränderliga värld behöver alla företag bli lärande organisationer. Vi konkurrerar med hastigheten att lära.

De mest framgångsrika företagen vet redan det här!

Skapa medvetenhet om varför det är viktigt att utvecklas mot en lärande organisation och vad det är. Inspirera och engagera ditt team i hur det går till att utveckla en lärande organisation.

Jag kan hjälpa till att skapa medvetenhet och inspirera till förändring genom presentationer, workshops, webinar och min blogg

We need to go from “know it all” to “learn it all”.

Satya Nadella, CEO

Inspirera ditt team

Arrangera en workshop, en presentation eller ett webinar tillsammans med ditt team eller dina instressenter.

Presentation/webinar

Inspirera och utmana ditt team och dina intressenter med en presentation eller workshop med fokus på vart utvecklingen är på väg, vilka utmaningar vi står inför och hur vi kan arbeta med att utveckla en lärande organisation.

Läs mer »

Events

Jag arrangerar ofta egna webinar och deltar dessutom på events som andra arrangerar. Nedan kan du anmäla eller se inspelningar.

Från utbildning till verksamhetsutveckling

Välkommen till ett webinar om hur du mångdubblar effekten av insatser inom “lärande & utveckling” (L&D).

Ny teknik, nya synsätt på lärande och nya arbetssätt ändrar spelplanen för dig som leder L&D. Status quo är inte ett alternativ. Det är dags att höja ambitionen från att leverera utbildningar till att möjliggöra ökad produktivitet och innovation.

På det här webinaret presenterar jag hur ny teknik och nya arbetssätt inom lärande revolutionerar organisationens arbete med lärande. Jag presenterar stegen du kan ta för att kraftigt öka effekten av insatser inom L&D.

Läs mer »

Blogg

På min blogg skriver jag ofta om frågor som berör en lärande organisation. Nedan ser du några av mina senaste inlägg.

Lärande organisation

Strategi för ökat lärande i din organisation

Med allt snabbare förändringstakt blir det allt viktigare att modernisera lärande och bygga en lärande organisation. För dig som “ledare för lärande” innebär det en stor potential att öka effekten i verksamheten. Samtidigt finns det mycket att ta tag i. Nya lärmetoder, kultur, teknik och arbetssätt inom lärande. Med begränsade resurser blir det viktigt att prioritera. Det blir viktigt att börja med strategin och handlingsplanen.

Läs mer »
Lärande organisation

Tiodubbla effekten av L&D’s insatser

Den här artikeln vänder sig till dig som leder arbetet inom L&D (utbildningsavdelningen). Effekten av arbetet inom L&D kan mångdubblas. Du kan erbjuda medarbetare mångdubbelt fler möjligheter att utvecklas och du kan ge långt mer påverkan på organisationens produktivitet och innovation. Effekten är exponentiell, d.v.s. minst 10 gånger!

Läs mer »
Lärande organisation

Kompetensbristen kostar och är allas ansvar

Brist på medarbetare med rätt kompetens är en allt större utmaning för många företag. Den gör att digitaliseringen går långsammare och att medarbetare är långsammare på att dra nytta de nya möjligheterna. I slutändan att företagets konkurrenskraft försämras.

För att komma tillrätta med kompetensbristen behöver ledare och medarbetare i verksamheten själva bli proaktiva och ansvara för att utveckla de förmågor som behövs.

Läs mer »