+46-708 742 461
johan.skoglof@futurelearn.se

Skapa insikterna

Skapa medvetande om varför ni behöver utvecklas till en lärande organisation

“En lärande organisation förvärvar ny kunskap och innoverar snabbt nog för att blomstra i en snabbt föränderlig omvärld.”

Peter Senge, The Fifth Discipline

I dagens snabbt föränderliga värld behöver alla företag bli lärande organisationer. Vi konkurrerar med hastigheten att lära.

De mest framgångsrika företagen vet redan det här!

Skapa medvetenhet om varför det är viktigt att utvecklas mot en lärande organisation och vad det är. Inspirera och engagera ditt team i hur det går till att utveckla en lärande organisation.

Jag kan hjälpa till att skapa medvetenhet och inspirera till förändring genom presentationer, workshops, webinar och min blogg

We need to go from “know it all” to “learn it all”.

Satya Nadella, CEO

Inspirera ditt team

Arrangera en workshop, en presentation eller ett webinar tillsammans med ditt team eller dina instressenter.

Presentation/webinar

Inspirera och utmana ditt team och dina intressenter med en presentation eller workshop med fokus på vart utvecklingen är på väg, vilka utmaningar vi står inför och hur vi kan arbeta med att utveckla en lärande organisation.

Läs mer »

Events

Jag arrangerar ofta egna webinar och deltar dessutom på events som andra arrangerar. Nedan kan du anmäla eller se inspelningar.

L&D som affärskritisk partner

L&D som affärskritisk partner Här hittar du inspelning och dokumentation från mitt webinar 30 november Lärande och utveckling är på ledningens bord. Digitalisering ger kompetensskiften

Läs mer »

Rundabordet – Live

Rundabordet live! 6 oktober mellan 12-17 Sjöfartshuset, Stockholm Anmäl dig till rundabordet live – 6 oktober Utvalda proffs inom lärande och utveckling delar kunskap och

Läs mer »

Skapa planen för organisationens lärteknologi

De senaste 10 åren har investeringarna i ny teknologi för lärande ökat 40 gånger. Vi läser dagligen om nya innovationer som utökar stödet till vårt ständiga lärande (LMS, LXP, LTP, DAP, Micro, Viva m.m.)

Teknologin accelererar och utvidgar stöd för lärande från kurser, till allt mer informellt, socialt och erfarenhetsbaserat lärande.

På den här workshopen beskriver jag hur vi behöver se teknologierna som ett ekosystem som tillsammans stöttar lärande, utveckling, samarbete och arbete.

Läs mer »

Blogg

På min blogg skriver jag ofta om frågor som berör en lärande organisation. Nedan ser du några av mina senaste inlägg.

Kompetenshantering

5 steg som möjliggör bättre utveckling i jobbet

Att rekrytera och behålla medarbetare med rätt kompetens är idag allt mer kritiskt. Ändå har 8 av 10 företag svårt att rekrytera och personalomsättningen har ökat med 30% de senaste åren.

Det här kostar företag stora belopp och saktar ner hastigheten i digitalisering och tillväxt.

De främsta orsakerna är brist på utveckling för medarbetare och belöning för ökad kompetens.

I artikeln beskriver jag orsakerna till utmaningarna och ett antal förbättringsåtgärder.

Läs mer »
Lärande organisation

Tekniken gör det allt svårare att hänga med

Ökad digitalisering gör det svårare att hänga med. Det kan handla om säljaren som idag använder “social selling”, säljautomation och analytics. Det kan handla om hur vi själva hänger med och använder nya appar för ökad produktivitet i Microsoft 365.

Att bara lära av nuvarande arbete eller av kurser räcker inte längre. VI behöver aktivt jobba med kontinuerligt lärande i arbetet.

Artikeln handlar om hur lärande och att “hänga med” har blivit en viktig konkurrensfaktor.

Läs mer »
Lärande organisation

L&D: Från ordermottagare till värdeskapare

Med ökad digitalisering, svårighet att rekrytera och ökat behov av utveckling hamnar lärande alltmer i fokus. 

Många ledningar pratar om utmaningarna, men det märks inte alltid hos oss inom L&D. 

I artikeln beskriver jag hur vi inom L&D kan bli mer värdeskapande genom att gå ut i verksamheten, bli mer konsultativa, fokusera mer på resultat och arbeta med piloter.

Läs mer »