Webinar & erfarenhetsutbyte: Hur flyttar vi utbildningar online?

Torsdag 2 april 12.30 – 14.00

Just nu jobbar många hårt med att flytta de mest kritiska utbildningarna online. Trots många år av digitalisering bedrivs de flesta kurserna fortfarande i klassrum.

Så hur gör vi för att snabbt flytta kritiska kurser online?

På det här webinaret delar vi våra erfarenheter. Jag inleder med några erfarenheter från 25 år av att digitalisera lärande. Därefter delar vi upp oss i grupprum där vi alla delar med oss av våra bästa tips.

Fokus är här och nu. Hur gör vi konkret? Vilka plattformar använder vi för att leverera utbildningarna? Hur tar vi snabbt fram innehåll? Hur stöttar vi lärare och ämnesexperter?

Lärarledda webblektioner

Vi diskuterar lärarledda webblektioner med plattformar som Zoom, Webex eller Adobe Connect. Hur planerar vi lektioner? Vad krävs för att skapa aktivitet och engagemang? Hur faciliterar vi webblektioner?

Innehåll för självstudier

Idag finns det flera verktyg som tillåter ämnesexperter att skapa enklare digitala lektioner. Två exempel är Articulate Rise och Microsoft Stream. Jag delar bl.a. erfarenheter från Ericsson när ämnesexperter skapade 200 digitala lektioner på kort tid inför lanseringen av 4G.

Microsoft Teams för engagerande program

Alltmer framstår samarbetsplattformar som Microsoft Teams och Slack som effektiva plattformar för lärande. De möjliggör att på kort tid skapa utbildningar som är engagerande, sker direkt i arbetet och i ett socialt sammanhang.

Med Teams kan du t.ex. blanda lärarledda webblektioner, självstudier med video, tester/frågor, uppgifter samt diskussioner och samarbete. Jag gör en kort demo av hur det kan se ut och delar med mig av erfarenheter från ett nyligen avslutat program.

Erfarenhetsutbyte

Vi använder den mesta tiden till att att dela erfarenheter. Jag ordnar grupprum där vi i mindre grupper delar med oss av våra bästa tips och erfarenheter.

Avslutningsvis presenterar vi slutsatserna i den stora gruppen. Jag sammanställer också resultaten från grupprummen och skickar ut efteråt.

Välkommen den 2:a april!Author: Johan Skoglöf
Johan är visionär och senior konsult med missionen att hjälpa företag att skapa framtidens lärande organisation. Med över 25 år i branschen och kunder som Ericsson, Volvo, Scania, SEB, Handelsbanken, HM och ICA har Johan en bred erfarenhet i hur lärande organisationer skapas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.